Menu
Gildia Pióra na Patronite

~Klucz

W bieli i w zimie,
w czerni i w lecie.
Zaś gdzie się zapodział,
ten jesienny plecień.
Wiosna już nawet,
wychodzić tu nie chce.
A w górach i w lasach,
wciąż inne powietrze.
Miłości rozkoszy,
jej błędnej potrzeby.
I w czerni i w bieli,
najbardziej pragniemy.
Pomiędzy błahostką
i drobną wersją szczęścia.
Jest kłódka, zaś za nią,
klucz do Twego serca.

Autor: Pan_Pardon

13 730 wyświetleń
175 tekstów
60 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!