Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śnieżyca

w wietrzne bezgwiezdne noce
osiadasz w moim sercu
jak śnieg
by kiedyś
w styczniowy poranek
topiąc się na policzku
uwolnić z zimowej klątwy
zamykając wiatr w ciepłych dłoniach

137 924 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • 17 January 2013, 19:34

    to łzy ?
    nie ...
    to topnieje lód mego serca
    gdy dotykasz mych dłoni
    więc nie puszczaj
    bo znów
    zamarznie
    bezkresem lodowej pustyni

    jesteś ciepłem w zimowe wieczory M. ...

  • marka

    15 January 2013, 19:00

    Bardzo nastrojowy wiersz. Jakoś tak pejzażowo bliski dla mnie.

  • IKON

    14 January 2013, 19:37

    Cóż Ci mogę napisać Madziu...
    Pięknie! :)

  • zlo282

    13 January 2013, 21:11

    http://www.youtube.com/watch?v=EP0kyKBVWrw
    śnieżnej zimowej nocy bajkowej..

    Video EP0kyKBVWrw
  • zlo282

    13 January 2013, 19:26

    wiedzialem ze ci sie spodoba:)

  • giulietka

    13 January 2013, 18:48

    haha
    Uwielbiam:)

  • zlo282

    13 January 2013, 16:50

  • giulietka

    13 January 2013, 15:21

    Aniu, dziękuję.

    Weroniko, na pewno zajrzę;)

  • Pechowa_

    13 January 2013, 14:28

    Wspaniały wiersz....

  • 13 January 2013, 13:14

    Mi też układa sie szybko i od razu "się zapisuje" :)
    Polecam zajrzeć do mnie;-) Pozdrawiam!