Menu
Gildia Pióra na Patronite

A może od początku byłam ślepa

wątłość zaczyna się w miejscu gdzie
stoję po bilet
jeden
pojedynczy
obok kogoś kto jak ja
wybiera najbliższe z brzegu

by niezauważenie wyjść
zanim ktoś w nas rozpozna
możliwość powrotu

poza krawędzie

nie warto zaczynać podróży
później jest tylko tunel
w którym wciąż brak światła

stąd dziwna niemoc wyziera z oczu

147 028 wyświetleń
1739 tekstów
256 obserwujących
  • Gaia

    19 November 2012, 21:14

    Przydarzamy się komuś na chwilę lub na życie
    czasem to synonim...

    widzę ciemność :)

  • 19 November 2012, 17:20

    Dziękuję... :)

  • 19 November 2012, 08:01

    Wiersz jest o czymś, wiersz wie co zawiera, a to doskonały znak dla czytelnika.

  • skrobek

    19 November 2012, 03:41

    Melancholijny wiersz...
    Podoba mi się.