Menu
Gildia Pióra na Patronite

W życiu człowieka

Warczy
burą ma twarz
mój krajobraz
kulawy życiorys

Jakaś zasłona
kwiecista w snach
i nieskończoność
wytarta w schodach

Czerwona poręcz

Zielona lamperia
i czasu twarz
obojętnością zniszczona
na kolację "Ojcze nasz"
podnosi się dziecko
z brudnych kolan.

127 828 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • RozaR

    4 July 2017, 01:22

    Nadal ciekawie i obrazowo