Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Vast - Having part of You
https://www.youtube.com/watch?v=bzYHbPkrMzw

a gdyby znów oddzielać
- choćby nawet słowem -
światło od ciemności
jak Bóg widzieć
co było dobre

i gdyby tak wyrwać skrzydła
chwilom które nas poniosły
jak najdalej od siebie -
w niepamięć

kamieni nie rzucać więcej
na kształt spojrzeń
niczym zbłąkanego kota
przyjąć własną niedoskonałość

ale tu
już nikt nie pyta
czy czekać to znaczy tęsknić
i nikt nie zostawia zapachu
po jakim można by było wracać

czasem słychać tylko
moje zlęknione kroki w przedsionku
wtedy zawsze drgniesz
i sprawdzasz

czy zamknięte.

9521 wyświetleń
71 tekstów
80 obserwujących
  • Lacrimas

    19 May 2015, 16:38

    Do pewnego momentu wszystko wydawało się prawdą. Ale jak zwykle - wystarczyło jedynie trochę poczekać, aby kolejny raz przekonać się o kruchości słów; kruchości tych, którzy sączą je do Twojego ucha jak najsłodszą truciznę.

    Dziękuję Ci za odwiedziny, Bairre.

  • Lacrimas

    10 May 2015, 11:59

    Papużka
    nie wiem, nie pamiętam już tego bólu przychodzenia na świat.
    ten ciężar ze mnie zdjęto.

    ps i ja nie szukam zbytnio słów.

    .ONA.
    dzisiaj odmierzam poranek muzyką.
    to chyba też jakaś forma czekania.

    https://www.youtube.com/watch?v=XhbIjYTgvm8

    Video XhbIjYTgvm8
  • Papużka

    10 May 2015, 01:18

    Czy można dodać to co odjęte...
    jak niemowlę od matczynej piersi
    kwilić i pamiętać

    pomilczę

  • Lacrimas

    9 May 2015, 23:13

    odeszła
    noc upychając gdzieś po kątach
    a teraz pragnie być znowu

    przypomniałem sobie; to przez Twój nick.