Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uzbrojony w ze siedem fakultetów
Pychę siedmiu wydanych tomików
I jeszcze kolubryny legitymacji wytaczasz
Siedmiu koterii związków twórczych
Terroryzujesz wolność miłość
Wrażliwość nieszablonowe
Myśli słowa co nie mieszczą się
W przecinku kropce metaforze
Z twoich dyplomów i ksiąg
Które kazali ci przeczytać
W twoich strofach które
Wpoili ci pisać
Chcesz sprowadzić wszystko
Bo wszystko jest poezja
Do form liczb
Nadać długość i szerokość
Zmanipulowany manipulujesz
I udajesz że nie wiesz o tym że
Poezji nie krytykuje się
Poezję się odbiera

31.03.2017r.

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!