Menu
Gildia Pióra na Patronite

Brajlem

uwodzą mnie linie papilarne
malowane
na pogniecionych kartkach

potykam się czasem o słowa
niby mimochodem
z ust krawędzi strącone

uciekającym wzrokiem
też można na siebie się natknąć
tracąc z oczu odnaleźć
kształt
który odgadną dłonie

137 908 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    1 August 2012, 00:21

    Jest już po północy, więc interpretacje coraz bardziej zmysłowe. ;)
    Dobranoc.

  • Radek Ziemniewicz

    1 August 2012, 00:12

    Jest tu zmysłowo. Owszem. :)

  • giulietka

    31 July 2012, 22:30

    O! dwie Agnieszki u mnie;)
    Dzięki, Dziewczyny;)

  • misiek45

    31 July 2012, 21:23

    Można prawie wyczuc namacalne piękno wiersza-pozdrawiam serdecznie

  • giulietka

    31 July 2012, 18:41

    Proste gesty czasem tak trudne...

  • Gaia

    31 July 2012, 18:38

    Lub zwyczajnie w powitaniu podasz..

  • giulietka

    31 July 2012, 18:26

    Pojmiesz, gdy otworzysz palce zawarte w pięść...

  • Gaia

    31 July 2012, 18:03

    W dłoniach mądrość pomieścisz, gdy posłuchasz :)

  • giulietka

    31 July 2012, 17:53

    Dziękuję!
    Uwielbiam;)

  • giulietka

    31 July 2012, 16:43

    Takie oczy to kawałek nieba tuż tuż... ;)