Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uwielbiam...

Uwielbiam nasze spacery
Wieczorem po pustej plaży,
Lubię na ciebie patrzeć
I wiedzieć, o czym marzysz.
Wiedzieć, to może za dużo.
Ja lubię to zgadywać
I mrużyć lekko oczy,
Za rzęs zasłoną je skrywać.
Uwielbiam, kiedy patrzysz,
Tak jakbyś znał moje myśli
I jakbyś wiedział już teraz,
Co mi się nocą dziś przyśni.
I chyba wiesz, bo to proste,
Odwiedzasz mnie w każdą noc,
I taką masz w sobie troskę,
Poprawiasz mi czule koc.
Uwielbiam tak stać przy tobie
I patrzeć w gwiazdy na niebie,
Cokolwiek jeszcze zrobię,
Jesteśmy stworzeni dla siebie.

/Joanna/

63 496 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    26 April 2010, 23:42

    Dziękuję Moniko.

  • honey_007

    18 April 2010, 11:19

    Pięknie...napisane tak lekko, radośnie...można się zakochać w Twojej poezji :)

  • Nutka67

    15 April 2010, 00:09

    Oj tak, dobrze być z tym, kogo się kocha... Tylko najczęściej on ma ważniejsze sprawy albo nie ma czasu, a ja tak tęsknię za tymi spacerami. Dziękuję Wam bardzo i pozdrawiam cieplutko.

  • IBELLA

    14 April 2010, 20:54

    Też kiedyś tak uwielbiałam ...