Menu
Gildia Pióra na Patronite

(Zbyt)późne umoralnianie

Uważasz, że (tylko) siebie zabiłeś?
Jest inaczej...
Zaraz wytłumaczę.
Odebrałeś córce Ojca,
Będzie to przeżywać bez końca.
Odebrałeś syna Matce,
Przez co siedzi w emocjonalnej klatce.
Odebrałeś rodzeństwu brata,
Jednej z nas nawet bliźniaka.
Co tym osiągnąć chciałeś?
Czego tak bardzo się bałeś?
Nad grobem brata niedawno sam plakaleś.
Dlaczego ? Wiedzieć chciałeś.
Każdy z osobna znów się obwinia,
Do skutku potrzebna przecież przyczyna.
Nie zwróci Ci to życia,
Ale dzięki temu , może wyjdziemy z ukrycia.
Mam nadzieję, że jest Ci lepiej.
Tak czasem myślę i wtedy na sercu ciepłej.
Łza i tak często po policzku spływa,
Z bólu troszeczkę obmywa.

3279 wyświetleń
44 teksty
4 obserwujących
  • 16 November 2018, 21:01

    Zgadzam się z Mirkiem.
    Dobranoc.

  • fyrfle

    16 November 2018, 13:26

    Smutne, ale porywające.