Menu
Gildia Pióra na Patronite

Biała szuflada

Utkany z nici wzruszenia
list pierwszy
nie wysłany

Zasuszony kwiat
z butonierki
pochowany z pierścionkiem
w kartki białych rękach

Kilka smutnych wierszy
na kawiarnianych serwetkach
deszczową nocą pisanych

Tyle życiu wykradłam
nic więcej nie zostanie

W każdej z tych dziwnych rzeczy
cząstka istnienia drzemie
nieśmiertelności chwila
w rzeczach martwych zaklęta

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    9 May 2012, 15:07

    Weroniko, Piotrku, Adasiu, dziękuję za opinie, krytykę przyjmuję z pochylonym czołem, ale w nawiasach uśmiechu;)

    Yestem, racja, to cała ja, taka już yestem;))

  • 9 May 2012, 11:29

    Ale się czepiają... ;)
    A mi się podoba... z pomponikiem. :)
    To przecież Ty, taka, nie inna...
    Życie nasze w drobiazgach ukryte...

  • 3 May 2012, 11:57

    z babiego lata
    nici delikatnych
    słów ulotnych
    myśli nieposkładanych
    drgnień serca
    płatków zasuszonych
    tkam ciepły dla duszy sweter
    na mroźne chwile
    smutkiem znaczone

    a ja bym skończył Twór wiersz na "...nic więcej nie zostanie" ...ale to moje skromne zdanie M. :)

  • marka

    30 April 2012, 20:54

    Wywołałaś wspomnienia i piękne klimaty.
    Pozdrowionka.
    A w górach jeszcze dużo śniegu.

  • aloya

    30 April 2012, 20:24

    Bo tyle "jest chwil w rzeczach martwych zaklętych" tylko dla nas wiadomych . Piękny wiersz:))

  • giulietka

    30 April 2012, 20:07

    Fakt, zakończenie miało być inne.
    Dziękuję za opinię i pozdrawiam.

  • awatar

    30 April 2012, 19:07

    dobrze się zaczęło
    szkoda że pompatycznie się skończyło
    odwrotnie niż miłość pokruszona na ścinkach kawiarnianych serwetek
    pozdrawiam