Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piewcy ugoru

Kto pamięta ,,Stare Dobre Małżeństwo" - to wierszyk o poetach lat siedemdziesiątych .

Usypiam słuchając
Tekstów kiedyś wzniosłych
Bieszczady i słońce
Śpiewane w bagnie
Po kolana

Nie dostrzegliście zarazy

Salceson na haku
A w gardle gorycz
Nie wyśpiewana
A rdza czerwona opadła
Na oczy uszy i mózg

Siewcy ugoru
Tak pięknie zachwycali
Odą do księżyca
Zarazy nie widząc

Psy też do niego
Wołają
Jakaż więc różnica
Między wami

76 448 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!