Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uśmiechem nieba o poranku
witam Ciebie,
blaskiem co nasącza się ciepłem
niech przy Tobie zostanie.
W czasie wiatrem smaganym
rozsypują się dni niczym
perły
z sznura przeznaczenia.
Wyciągam rękę,
by zatrzymać dzień,
noc i chwilę.
Chcę chociaż raz jeszcze
dotknąć i przytulić ciepła smak.
Wołam duszą lecz
czas nie zatrzyma się,
nie zawróci.
Zostanie pamięć ,wierny obraz
przemijającej terażniejszości
nie pozwalającej się smucić.
Echo na chwilę
przywróci czas- ten czas daleki,
a tak bliski,
co wciąż trwa w nas...

2629 wyświetleń
28 tekstów
0 obserwujących
  • 13 September 2013, 00:29

    bardzo , bardzo uroczy...A.

  • czarna mamba

    12 September 2013, 09:58

    bym powiedziala tak łałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłll :)lub wowwwwwwwwwwww:)