Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Nuty deszczem pisane"

Usłyszałem melodię deszczu -
Stłumiony łomot blaszanych rynien,
I ujrzałem mrok w nieszczęściu,
Lecz nie tam, gdzie być on powinien.

Oddałem własne serce urojonej chwili,
Otwarłem drzwi nieskończonej wyobraźni.
Lecz ludzie wszelkie uczucia swe skryli,
Ku czci swej własnej, połechtanej jaźni.

Dźwięki, które krople deszczu niosą,
Skrywają wszystkie myśli me roztropne...
Gdy tylko pokryją one Twoje serce rosą,
Zrozumiesz, że nuty deszczem pisane, nie są wcale pochopne.

6575 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!