Menu
Gildia Pióra na Patronite

urządziłeś świat sobie
dziwnych reguł użyłeś
każdy skrawek ziemi
pędzić chce w nieznane
wyścig wyścig!
postęp postęp!
postęp?
wymyślony zegar bije
odmierza każdą chwile
dom szkoła praca...
praca praca!
a gdzie sen? gdzie bliscy?
książka? odpoczynek?
czasu brak!!
kto człowieku ciebie zmusił
wolność swą zagłuszyć??

5394 wyświetlenia
68 tekstów
1 obserwujący
  • Cris

    17 November 2015, 21:10

    ...dziś wszyscy gdzieś pędzą...
    ciekawy wiersz.
    pozdrawiam.