Menu
Gildia Pióra na Patronite

Starość

U Pani Eli
kawa z siwym włosem
który dyskretnie wyciągam
z filiżanki na spodek

Pani Ela ma swój świat
i chodzi po domu
z protezą w szklance dumna
jak z białym parasolem

Pani Ela chce siadać
na wannie
ale ta się jak statek kołysze
więc proponuję usiąść na toalecie
i tam irygator zanurzyć w odbycie

Pani Ela bez skrępowania
oznajmia światu ze ma hemoroidy
nadciśnienie i serce chore
i pulsujące w żołądku wrzody

Kupiła w Lidlu
w promocji buty i po pożyczkę
do banku wyruszy
życie to kość
krucha
obłudna
w szczękach psa chłepcącego zupę...

127 714 wyświetleń
1425 tekstów
95 obserwujących
  • 28 November 2016, 23:05

    Czy dokument najwierniej oddaje prawdę?
    Możliwe, chociaż często przez nieuwagę gubimy szczegóły, kurz przykrywa skrawki prawdy, albo chowa jej wzrok w cieniu...
    Tobie udaje się odkrywać głębię czerni na białym.
    Pozdrawiam. :)

  • agniecha1383

    27 November 2016, 17:18

    Wspaniały:)

  • sand

    27 November 2016, 16:01

    Jakbyś napisał książkę, to daj nam tu znać

  • fyrfle

    27 November 2016, 14:09

    Przypomina obrazy Beksińskiego