Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak w życiu

Upał tropikalny ciała rozgrzewa
słońcem raczy, wrażeń nie wspiera.
Pół roku zimna za nami
wszyscy czekają za słońca promieniami.

A czego w sumie dziś chcemy ?

Rozżażyła pogoda namiętnością
jest wszystko to, na co czekali z lubością.
Dziś krzyczą po kątach oburzeni,
niech znów wszystko w zimno się zamieni.

Taki już naród nasz niezdecydowany.

W sumie to bardzo się kochamy,
patriotycznie, obstawiamy wszystko fermonami.
Pamiętamy, pielęgnujemy
Tradycje nasze, niby każdy jest im wierny.

W małżeństwie też podobnie.

Choć bywa w większości
że grzmoty z burzami ,
pragniemy słonecznej miłości
serca radości.

Przyroda i my.

Jakoś tak wszystko ma ręce i nogi
stwórcy zamysł ?
Czy tylko nasze wymogi,
bądź tylko wulgaryzm.

Za zimno, za gorąco...
Kocham wszystkie pory roku.
A słońce świeci nam mocno i wysoko
I uśmiech zakorzeni się głęboko.

99 874 wyświetlenia
1101 tekstów
40 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!