Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ogrodnika śmierć zwyczajna

Umierając
zostawił ogrody
wierzby spływające włosami
na milczącą ziemię
magnolia jak co roku strojna
ale jego już nie ma
unosi się jak meduza
bezwiednie
w śmierci welonach...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    30 April 2018, 13:20

    Piękny.

  • Papużka

    11 April 2018, 14:17

    Genialne strofy, tak delikatnie o odchodzeniu...

  • 10 April 2018, 10:22

    Cudowny tekst. Jestem oczarowana

  • kati75

    10 April 2018, 10:00

    smutne