Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krzyk

Ukrzyżuj ukrzyżuj krzyczeli

Kapłani i ich zwolennicy opłaceni

I ci co nie rozumieli dlaczego i kogo

Zebranym na placu udzielił się krzyk

I wnet prawie wszyscy wołali

Ukrzyżuj

Wobec czego Piłat rozłożył ręce

Wtedy wyciągnęli dziecko

Za pomocą szczypiec i haków

Wyssano wówczas

Te drobne szczątki

Z brzucha matki

Chrystusa maleńkiego

We krwi całego

Ukrzyżowanego

W ręcznik papierowy owineli

I aby nie zmartwychstał

Spalili

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • Moon G

    26 March 2018, 06:57

    Dobre. Fisz!

  • 25 March 2018, 23:02

    Pięknie napisałeś,pozdrawiam.