Menu
Gildia Pióra na Patronite

to

ukradł spojrzenie
zza mgły
co była o zmierzchu
nawiasem ramion ogrzał oddech
strudzony dniem
niebyłym

i tym mostem
co dzielił dwa lądy
przeszedł tęczą wolności

to
tylko dla
a może nie
dla miłości
wiatr...

idę pod parasolem
zmokła mi dusza
kochaj mnie

mocniej

78 235 wyświetleń
347 tekstów
254 obserwujących
  • 6 April 2013, 21:36

    Jak wiele słów mi brakuje, gdy zaczynam opisywać piękno ...

    Cudowny. Tak po prostu.

  • Voyage

    18 August 2012, 20:26

    A to łobuz, parasol powinien ukraść..;))

  • Efemeryda60

    15 August 2012, 22:30

    idę pod parasolem
    zmokła mi dusza
    kochaj mnie

    mocniej

    Najpiękniejszy tekst jaki dziś czytałam ;)
    Aniu, miłość jest twoim sprzymierzeńcem, czar i wdzięk w pełnej krasie urocza dziewczyno ;)

  • 15 August 2012, 21:58

    jest takie słowo
    co w duszy... echem się odbija
    tkając w myślach obrazy szczęścia
    z tęczą... na niebie spełnienia
    to miłość...
    z nią... nie trzeba nam nic więcej...

    Aniu.... jak zawsze... pięknem słowa zachwycasz :)))

  • miramija

    15 August 2012, 21:52

    Piękny wiersz...

  • giulietka

    15 August 2012, 20:28

    Za każdym razem mnie zaskakujesz, za każdym razem piękniej...

  • szary

    15 August 2012, 20:11

    Aniu, Piękną Duszą pisany...
    Gdybyśmy zatracili indywidualność,
    pozbawilibyśmy własnej wyjątkowości innych,
    którym ona jest niezbędna, mimo że nie zawsze ją doceniają...
    Pozdrawiam Autorkę, I Komentujących...:]

  • Insomniaa

    15 August 2012, 19:59

    niesamowite ;) podziwiam.

  • Voyage

    15 August 2012, 19:50

    Jak wiatr przemykam
    cicho pod oknami życia
    uważnie
    by nie zdeptać szans
    od skąpego losu
    czasem wchodzę
    do pokoju zwanego miłością
    bez klucza, gdy drzwi otwarte
    czasem milczę
    by nie spłoszyć ptaków
    nadziei co wiją
    swe gniazda na ganku
    a czasem..
    tak po prostu jestem
    rozpalam ogień na kominku
    i dom zamykam
    by szczęście
    znalazło w nim swe miejsce..

    ciii..
    burza za oknem trzaska
    okiennicą..

    ;)))Andzia, nie szalej talentem, bo Ci kroku dotrzymać nijak nie mogę..;))
    aż mnie wena miła opuściła..;))

  • envie.

    15 August 2012, 19:17

    Cudowny

    niebanalny

    piękny..