Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

ukradłeś mi moje miejsce
do uciekania
teraz nie mam dokąd pójść

mój świat zamyka się
w czterech ścianach
próbuje wyjąć z serca nóż

żadna z rzeczy nie jest moja już
jeśli dotknęły jej twoje ręce
przypomina mi ciebie każde ze słów
wymyślone do wiersza naprędce

nic w tym świecie nie jest moje
od miast po bransoletkę z pereł
i tatuaż na karku

tułam się po obcych krajach
w innych oczach szukam twoich barw
wyczuć próbuje twój dotyk na skórze
od nadgarstka do barku

4847 wyświetleń
120 tekstów
43 obserwujących
  • Albert Jarus

    10 March 2016, 15:26

    brakowało mi takich słów :)

  • Gaia

    23 July 2015, 14:10

    Są tacy, co naznaczają, choć sami jeszcze nie wiedzą, jak zostali dotknięci.
    Klimatycznie :)

  • krysta

    23 July 2015, 12:42

    tęskny wiersz.
    pozdrawiam.