Menu
Gildia Pióra na Patronite

sierpniowe wianki

uklęknę dziś przy tobie
przy złotych zbóż ołtarzu
babie lato stułą
znów nam zwiąże dłonie

wiatr nam szepnie do ucha:
długo i szczęśliwie

i porwie do nieboskłonu
zaklęcia niespełnione
zaplątane jak gwiazdy
w sierpniowych mgieł welonie

09.08.2013 dedykowany

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    19 August 2013, 18:57

    Trzej Muszkieterowie Pióra i wszyscy u mnie, to wielka radość:)
    Dziękuję Wam za bardzo piękne komentarze.
    Pozdrawiam serdecznie:)

  • 13 August 2013, 20:24

    chciałbym miłość
    przyoblec w słowa
    takie nieulotne
    co na zawsze zwiążą
    serca

    losem rozdzielone na zawsze

    taki mały intymny świat ...złożony na ołtarzu Twojej poezji ...

  • marka

    9 August 2013, 21:01

    Wiersz pięny i obrazowy, fajnie zbudowany. Pozdrowionka.

  • Adnachiel

    9 August 2013, 17:53

    Niech ten sierpień, o którym piszesz, nigdy nie minie...

    A wiersz przepięknie lśni, jak zaplątane gwiazdy w Twych słowach.