Menu
Gildia Pióra na Patronite

miłość

ukamienować ją !
na potępienie !
zapomnieć
wyzuć z godności
by nie wróciła !

tyle gorzkiej nienawiści
słów jak zatrute strzały
a ona jest
nieśmiertelna w swej istocie

nie wróci
bo nigdy nie odeszła
otulona skrzydłami anioła
promieniem świtu
blaskiem księżyca
śpiewem ptaków
mruczeniem kota mrokiem
wciąż mówi

szeptem wciąż mówi do nas ...

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!