Menu
Gildia Pióra na Patronite

Udowodnij mi bo słowom Twym nie wierze

Udowodnij mi, że świat jest zły
Że wszystko co w nim jest skażone.
Że ludzkie dusze są czarne,
A wiara, nadzieja i miłość są już stracone.

Udowodnij mi, że świat, w którym żyję to teatr idioty.
Że wszystko co widzę to kłamstwo.
Że ludzie serca mają zimne,
A uczucia, emocje to aktorskie łgarstwo.

Udowodnij mi, że świat pozbawiony jest piękna
Że nie ma w nim nic wyjątkowego.
Że ludzkie oczy są ślepe,
A to co widzą to piekło Dantego.

Udowodnij mi

26 545 wyświetleń
322 teksty
3 obserwujących
  • rastanatusia

    29 March 2017, 15:22

    Bardzo dziękuję :)
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

  • Papużka

    28 March 2017, 21:37

    Całkiem zgrabnie napisane. Podoba mi się. :)
    Miłej nocy.

  • fyrfle

    28 March 2017, 18:36

    Świat jest cudowny.

  • rastanatusia

    28 March 2017, 17:03

    Dziękuję :)

  • Salomon

    28 March 2017, 16:46

    Za Dantego plusik :)