Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kamień płaczu

uderzyło we mnie dziecko
płaczącym spojrzeniem
o zgubione klucze
których znaleźć nie może

zbyt dużo wiem
aby mu rzec
tak dużo wiem
i tak nic nie robię

czy chcę żyć dla innych
czy też dla siebie
żeby dla innych
muszę dla siebie

ale czy inni
będą żyli jak chcieli
jak naprawdę
chcieliby żyć

jak mam się stać
tym dzieckiem
jak mam płakać
żeby nie rozpaczać

tak bym chciał
innych pytać o drogę
i samemu ją wskazywać
ale czy mogę

czy mogę wskazywać
gdym sam zbłądzony
wraz z dzieckiem z kamieniem
płaczu spojrzeniem

8803 wyświetlenia
137 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!