Menu
Gildia Pióra na Patronite

O niebo dalej

uczyłeś mnie chodzić nad ziemią
a ramię w ramię
mijamy

chciałeś zatrzymać świat
a świat był bezlitosny

nie chciałeś liczyć kroków
które nam pozostały

byle widzieć dwa brzegi
gdy rzeka mgłą spowita

byle na pamięć znać drogę
nawet gdy czas pozrywał
wspomnień wiszące mosty

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 22 December 2014, 23:40

    To coś więcej... ale dosyć, bo wiesz, woda sodowa i takie tam... :P
    Dobranoc. :)

  • giulietka

    22 December 2014, 21:50

    Zawodowo, nieprawdaż?;))
    I ja Cię pozdrawiam, Art!

  • 22 December 2014, 13:23

    Smucisz Madź... ale jak Ty to robisz...
    Pozdrawiam. :)

  • giulietka

    21 December 2014, 22:22

    Dziękuję, Iskierko.

    Adnachiel, pięknie napisane...

  • Adnachiel

    21 December 2014, 18:39

    Pełno w tym wierszu pamięci...

    Między skrzydeł przęsłami
    trzymam cię w sercu
    lataj więc ze mną
    ponad chmurami

  • Iکқяa

    18 December 2014, 09:44

    pięknie:)

    pozdrawiam cieplutko:)

  • giulietka

    17 December 2014, 13:18

    Dzięki, pozdrawiam również;)

  • wdech

    17 December 2014, 13:14

    świetne...

    pozdrawiam :)