Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ubrana w spódniczkę z rosy
Tańczyłam boso na łące.
Śpiewały ptaki wesołe,
Pieściło me ciało słońce.
Jak bardzo tego mi trzeba.
Takiej porannej pieszczoty,
Która me ciało ogrzeje
I precz przegoni tęsknoty.

/Joanna/

63 514 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    28 October 2010, 21:28

    Dziękuję Wam bardzo.
    Izo, lubię rymy i wygląda na to, że nie ja jedna.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • DirtyIzz

    28 October 2010, 14:22

    Bardzo mi się podoba, ale jest w nim coś co mnie drażni, może te rymy sporadyczne. W ogóle rymy, których nie lubię. Po za tym uważam, że jest bardzo dobry. :)
    Pozdrawiam.

  • 28 October 2010, 12:26

    fajne :)))) takie ...słodkie :))))

  • IKON

    28 October 2010, 12:23

    Zgadzam się z poprzednikami :)

  • marka

    28 October 2010, 08:52

    Ale super, ale czad!
    Wiersz ten musi
    obiec świat.
    Śliczny i romantyczny.
    Pozdrawiam.
    Marka