Menu
Gildia Pióra na Patronite

Amnestia

Ubieramy się w metafory
Od stóp do głów
Wstydząc się nagości
Swoich emocji

Bo tylko tak
Są wolne
Jak ptak szybują
W górę, pod strzechy

Zrzucamy im kajdany
Otwieramy cele
To czas amnestii
Bo spojrzeliśmy im
Prosto w oczy

A wyrok jest jak
procent składany
W ofierze za winę
Którą wydaliśmy
Sobie za uczucia

A w głębi
Za kratami kłamstw
Siedzi prawda
Odsiaduje dożywocie

Kłamiemy
Że nikogo nam
nie potrzeba
Bo oni tylko są winni
Kształtu naszego życia

Nie interpretuj
Nie analizuj
Poczuj
Uwolnij

103 401 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • RozaR

    10 March 2016, 21:44

    Wolniej proszę

  • szpiek

    10 March 2016, 13:55

    Jakoś tak ostatnio bardzo feministycznie na Cytatach ;)
    Dzięki za odwiedziny ;)