Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja Wenus

Tysiące bogów chrześcijańskich
Urywa się z raju na tę chwilę
Dla twych piersi
Patrzy kiedy się kochamy
A ja koliście dłońmi
O których mówisz najdelikatniejsze we wszechświecie
Pieszczę je
Falują wirują tańczą
Jeszcze znajomi księża
Ślinią się
Gdy piszę nas w internecie

Pogańskie bogi nie patrzą
Wolą dzieci

Sąsiadki też plotkują
Aż zapominają swoim starym upichcić obiad
Jak to u nas światło w sypialni
Nie gaśnie całą noc

Ciekawe czy Hefajstos już zrozumiał
I rwie dojrzałe owoce południa
Może Zeus gromem uwolnił jego
Zakuty łeb

inspiracja wierszem Haliny Poświatowskiej - Wenus

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • 22 December 2018, 11:19

    :))