Menu
Gildia Pióra na Patronite

Końska wątroba - czyli poranny refleksownik

Tylu mężczyznom brakuje seksu
tyle kobiet oziębło z braku miłości
ich związki zabiły pieniądze
i niekończące się troski

Ciągłe problemy
i praca sezonowa na umowę zlecenie
a do tego kolejka w pośredniaku
długa jak ponura jesień

Wieczorem siedzą z ołowiu
i nawet nie rozumieją wiadomości
gdzie prawo pracy na ich niekorzyść
zmieniają chciwi rządzący

Później w nijakiej pościeli
ona z termoforem między nogami
a ona wpatrzony w ścianę
przeklina życie zasrane (może być koszmarne)

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • awatar

    28 August 2013, 13:17

    jeśli komuś wieczory wydaja się nudne to jego wina, mieli czas, mogli wyprodukować 7-9 dzieci a czas przy tylu zabawkach mija niepostrzeżenie do grobowej deski,
    pozdr.

  • Gaia

    28 August 2013, 09:56

    Stygnący obrazek pt "Życie i Żebrak", gdzie Żebrak stygnie czekając na Życie, aż przyjdzie. A ono w nim się dusi, czekając na próżno.

    To nie "on" wpatrzony w ścianę?
    ;)