Menu
Gildia Pióra na Patronite

żona górnika - 16 grudnia 1981 ...

tylko słowa mi zostały
uciekam wciąż w nocy mrok
by przetrwać
bez ciepła twych rąk
daleko tak
na scenie bez świateł

ktoś krzyknął
że budzi się świt blada poświatą
nie dla mnie

został chłód
ulicy z domami bez szyb
i tylko tych kilka słów
zakazanych dla duszy
trujących smutkiem

zamarł krzyk
na ustach niewidomego świadka
on poczuł
że rodzi się jutro
nieprzemijającego bólu

mówili
a może tylko tak się zdawało
może kłamstwem nazwane

ROZKAZY !

159 237 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!