Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

tylko czasem
światło we mnie gasiłeś
a ja myślałam, że to księżyc zgasł

i nigdy mnie nie dotykałeś
bo jeszcze nie było nas...

i wtedy
na śnieżnobiałym pergaminie
tuszem życia szkicowałam słowa

szukałam twarzy wyrytej w pamięci
wzrokiem... od dawna zatraconym

Twojego głosu
na wspomnień płycie
by żył we mnie... biciem serca szalonym

przez całe życie ?

…hm... a pomiędzy szeptem... przecież jestem…

22 299 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
  • 23 June 2011, 12:14

    Danusiu... dziękuję :))

    Pięknego dnia życzę :))

  • Pytia

    23 June 2011, 04:58

    piękny!!!....
    "tuszem życia...."- zniewalające, a epilog wyśmienity!

  • 22 June 2011, 11:59

    Dziękuję i pozdrawiam Was serdecznie :))

    Pięknego dnia :))

  • Niezapomniana

    22 June 2011, 11:05

    Tak mnie poruszylo, że mam łzy w oczach teraz.

  • marka

    21 June 2011, 20:58

    Piękny w nim klimat...