Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla siostry

Tyle lat szłyśmy ramię w ramię
Rozlewały się przed nami rumiankowe pola gwarne
Rozcierałyśmy maków koszyczki dojrzałe, czarne
Rozsłuchane w ptasiego radia odgłosów gamie

Dawno to było, postarzały się nam tamte czasy
Opadłe jak pożółkłe liście jesienne
Błyskają mi w głowie wspomnienia promienne
Złośliwości niezgrabne, grzybowe lasy

Łomot kół konnego wozu
Wesołe zabawy do późna i cuda na patyku
Lata maleńkości, biegnącego czasu poczucia zaniku
Śniegowe olbrzymy i policzki czerwone od mrozu

Pamiętasz te chwile nasze dziecinne?
W skarpetach i za pazuchą je wciąż chowam zwinnie
Bo tęsknie za Tobą, a jesteś daleko
Gdzieś aż za stumilowym lasem i za nie wiem którą rzeką

3685 wyświetleń
29 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!