Menu
Gildia Pióra na Patronite

profiler słów

tyle do zrobienia
a ty jak seryjne
przykurczone w pozie
o z i ę b ł e wiarą
anioły zastygłe
co tylko latają
koło własnego nosa
i pragnień nie swoich sadłem
kędy od wieków dłubanina serc
cudzych

nie zapominaj
d r o g i

zakłamaniem bez prawdy
chcesz się odbudować
zakopując po uszy
czterech scian pustką
po za rajem
gdzie wszystko szare jakby
lecz żywe wciąż jawi

w tym domu Boga
który ponad nami
podszeptu słów bereł
nie szukaj

nie zapominaj
najprostszej drogi
zanim twą życia księgę
w zarodku wiatr zamknie
zepchnie w cień krzyku
kamienne s u m i e n i a
dusze zadraśnie
szkarłatem na wieki
mrocznym bólem rozpaczy
przykuje

84 149 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!