Menu
Gildia Pióra na Patronite

W kolorach tęczy

Ty, którą słońce budzi
Ciepłem swojego dotyku
I ślad pocałunku
Na ustach twoich zostawia
Mienisz się kolorami tęczy
Na satynowej pościeli
Ciało zmysłowo układasz

Wśród wiecznie młodych drzew
I strumieni nam życzliwych
Słyszę twój głos, jakże prawdziwy

Nasze dłonie złączone
Niczym paciorki jednego różańca
Powzniecały fale uczuć
Jak morze wezbrane
Tańcząc po nagich ciałach nad ranem

2026 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
  • krysta

    4 July 2014, 16:32

    ...subtelny wiersz...
    pozdrawiam

  • agniecha1383

    4 July 2014, 16:26

    Wspaniały i zmysłowy...:)pozdrawiam

  • dana1596

    4 July 2014, 16:15

    sama radość tak w morzu, w cieplutkiej słonej kąpieli, oglądać wschód słońca...
    wypróbowałam :))