Menu
Gildia Pióra na Patronite

znieczulenie

ty - księżyc odległy i zapadnięty
niczym twarz nad grobem pozostajesz po drugiej stronie
powiek którymi ucinam wielomówność

zachowując twoją przykrość
przewlekam odpowiedź przez ucho ciszy
zszywając czas w kontrafałdy
bólu

tylko pod nim nadal mogę pozostać dla ciebie człowiekiem
gdy już dojrzała noc bezpieczniej ukrywa mnie w sobie

oddaje co odebrałeś
nie upominając o nic co wykradliśmy jej razem

na chodnik rzucam płatek kwiatu który chciałeś zerwać
popatrzę na niego kiedy się pochylisz

30 316 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    22 March 2017, 13:43

    Natalio, Giulietko - dziękuję Wam.
    Pozdrowienia.

  • giulietka

    15 March 2017, 09:09

    Sceneria niczym z Ogrodu Getsemani, przeszywający tekst.

  • 14 March 2017, 17:17

    Ładne te Twoje improwizacje przestrzenne słowem malowane , pozwalają zapomnieć, choć na chwilkę , nawet i ''zapadły księżyc''.
    Pozdrawiam ;)