Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie do uchwycenia

ty bywasz na nie i z tak o każdy dzień
większym do wątpliwości. ja - gdyby chociaż.
słowo, szept, wstyd ponaginanych drzew - lecz
ta noc milczy z niemym kosmicznie uśpiona.

noc rozpiętych i ukrzyżowanych w drodze
na biegun, namiastka mlecznych żyrandoli
dla szukających czegoś w ciemnym. na kolejne
remember - dopełniacz nie być i nie mieć żadnej.
(01.10.2012)

53 626 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • słoneczniki

    18 October 2012, 07:57

    Tak, nie do uchwycenia...

  • Akte

    17 October 2012, 22:07

    bo to jak w tytule