Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na skraju jutra

twoje spojrzenie jak fale uśpione otwierają kojącą ciszę
w której przemawiasz do mnie uwielbianym dotykiem
krople wody go nie zmyją
wciąż czuję magię delikatnych dłoni

w twoim uśmiechu różana zorza zachwyca niebiosa
ożywia tchnieniem zastygły wiatr
który niesie mnie do raju twoich warg
gdyż myśli pędzą ku tobie

na skraju jutra układam te słowa
gdyż każdego dnia kocham cię mocniej od nowa
a gdy za parę nocy znów spojrzę w twoje oczy
to pocałunek złoty zgasi płomień tęsknoty

14 146 wyświetleń
99 tekstów
4 obserwujących
  • Cris

    26 November 2015, 09:08

    bardzo ładne wersy.