Menu
Gildia Pióra na Patronite

Twoje oczy,
wypalone z miłości,
z tlącą się iskrą nadziei.
wierzysz że...
przyjdzie taki dzień
który wszystko odmieni.
Twe usta namiętne
może potrzebują dotyku,
dotyku miłości,
ciepła
serca
czułości
pewnie wtedy promień uśmiechu na nich by gościł.
Jesteś w sukni koloru anioła,
w takiej widzieć Cię bieli,
i oprzeć kto by się Tobie zdołał,
możne ktoś podołałby zadaniu
i Twoje życie rozweselił.

4133 wyświetlenia
25 tekstów
4 obserwujących
  • 9 November 2013, 17:44

    Ja Ty oczuy wypalasz to dzięki

  • 9 November 2013, 17:44

    zki poetyckie nic więcej!

  • Queyk

    9 November 2013, 12:25

    Herian, ( Marku.O) zajmij się swoją żoną bo znowu Ci ja na 3 lata albo i dłużnej utracisz. A te swoje wypociny ... żałosny jesteś :D
    Herian, wczytaj się w treść tego co napisałem, może i Małgosia tego potrzebuje.

  • Queyk

    9 November 2013, 12:22

    dziękuje, pozdrawiam miłego weekendu. za opinie Drogie Panie

  • misiek45

    9 November 2013, 10:04

    Piękny przekaz w wierszu ,miłości się czasem wypalają byc może nie są tak do końca prawdziwe ,ale zawsze jest nadzieja na tą wyjątkową-pozdrawiam miło Marku na dzień dobry :)

  • 9 November 2013, 09:02

    Wypalone oczy???
    Czy wy jaracie coś?

  • 9 November 2013, 09:01

    Zostawić kogoś wcale nie jest łatwo
    Błogosławieni którzy trwają w związkach
    Którzy znajdują radość w obowiązkach
    Dla których proza życia nie jest stratą

    Zostawić kogoś to jak odciąć rękę
    Jak amputować rękę albo głowę
    A potem patrzeć na życia połowę
    W trakcie golenia które sprawia mękę

    Druga połowa wszystkiego przepadła
    Jest tam gdzieś owszem ale w oddaleniu
    Jak but rzucony w dal bez sznurowadła

    Jak duch co nie wie o swoim istnieniu
    Ani już o nią jak trzeba nie zadbasz
    Ani nie powiesz do niej po imieniu

  • 9 November 2013, 09:00

    To biedna kobieta. Marek bądź xhłopem. Jesteś po prostu nastepny.

  • 9 November 2013, 08:56

    Weź tej kobiety nie ośimeszaj chłopie! No miała Cie podnieść intelektualnie, ale sie nie udało! Tak napisz;