Menu
Gildia Pióra na Patronite

MILCZENIE

Twoje milczenie jak kropla łzy
spływa wspomnieniem
Twoje milczenie jak kropla krwi
spływa dziś bólem
Twoje milczenie mówi mi odejdź
Twoje milczenie sprawia mi ból
jest szlachetnym wypełnieniem
cierpię ale to mnie uszlachetnia
A Twoje milczenie pozostawiam bez słów...
Nadejdzie dzień ,że się odezwiesz..
ale wtedy już moje serce będzie puste
niczym dzban bez wody
wtedy ja umilknę
może Ciebie wtedy zaboli
I poczujesz to wszystko
co ja teraz czuje
i zrozumiesz jak trudno jest nie milczeć
dlatego własnie piszę to
by więcej nie mówić do Ciebie
bo i po co
strzępić sobie język
jak i tak Tobie nie zależy
Twoje milczenie jest jak ocean
właśnie w nim tonę
Twoje milczenie jest jak wiatr
złowieszcze i przestrogie
Twoje milczenie ogarnia mnie
niczym gęsta mgła
ogarnia duszę
ogarnia ciało
ogarnia mnie całą
jak jakieś zło....
Milcz....ja też już nic nie powiem....

3057 wyświetleń
29 tekstów
0 obserwujących
  • Oczywistość

    18 November 2012, 17:54

    Milczenie to jedno-do tego mozna przywyknąc, z czasem zapomnieć. Gorzej, gdy nastąpi punkt zwrotny, gdy zacznie sie wszystko od nowa. Wtedy nasze starania, zapominanie.... ida na marne...