Menu
Gildia Pióra na Patronite

Twoje łzy

Twoje łzy są niczym morska bryza
muskająca ciepłym dotykiem rozpamiętywanie
aż do chwili kiedy poczucie winy
na falach wspomnień nie odpłynie w nieznane

Tylko tobie wolno bez ograniczeń
surfować na ich fali
dopóty dopóki
nieposkromiony żywił żalu
nie zatopi słona otchłań oceanu

Twoje łzy są dla ciebie przyjaciółmi
baraszkującymi w zapomnianym ogrodzie
nadziei i wiary rozkochanej
w świecie dziecinnych marzeń

Twoje łzy to bardzo często wyzwanie
dla zaciskającej się na szyi
okowy codzienności
miłością bliźniego ukrzyżowanej

25 512 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!