Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za daleko mi...

Tu gdzie jestem – ty nie możesz już wrócić.
A tam dokąd poszedłeś – ja nie mogę już pójść.
A przecież mieliśmy razem się smucić…
I razem stawiać czoła złu…

Tu gdzie jestem – nie potrafię już kochać.
Od dawna nie ma dla mnie twoich miejsc.
A przecież miałam przeglądać się w twoich oczach.
I miało nie być źle…

Tu gdzie jestem – została już tylko cisza
Przepleciona mglistym echem twoich słów…
Płacz mnie wczoraj próbował kołysać
I ułożyć do snu…

Tam gdzie jesteś – została moja miłość.
Ale drogowskazy zdążył rozmyć deszcz.
Czasem nie wiem… Może cię nawet nie było?
Może wymyśliłam i ciebie też?

Tam dokąd idziesz, przy twoim boku
Zabrakło miejsca, za daleko mi…
Chciałabym tylko odzyskać spokój…
I przestać patrzeć na świat
Przez łzy…

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Alfa Centauri

    4 February 2016, 19:40

    Dziękuję za opinie i pozdrawiam:)

  • 22luty

    23 January 2016, 00:15

    Pięknie napisane:)