Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Zwierciadło natchnienia

Trzymam w dłoniach mrok.
W zwierciadle natchnienia
pękają oblicza wspomnień.
Kolejne pieszczoty zamieniają się
we wczorajszy sen.
Czas zamknął szkatułkę myśli.
Z miłosnego tchnienia
wracasz do mnie burzą ciszy.
Niemym krzykiem, osnuta tajemnicą
błyszczy twoja twarz.
Pamiętasz ?
Połączeni jednym sercem
dotykaliśmy ołtarza uczuć.
Dziś wsłuchany w drogę,
którą do mnie szłaś, umieram.

2001 wyświetleń
10 tekstów
33 obserwujących
  • BlakeDeen

    10 October 2012, 15:56

    Miłość rozdziera serce, a smutek wylewa się z duszy.

  • IceCherry

    8 October 2012, 22:31

    Smutny i cudowny wiersz. Jednak jest w tych wspomnieniach nadzieja.

    Piękny wiersz.

  • agniecha1383

    8 October 2012, 20:48

    ach...to mi się wyrwało gdy przeczytałam...słowa chwytają za serce...śliczne-uwielbiam takie wyrażanie uczuć:)pozdrawiam cieplutko

  • miramija

    8 October 2012, 20:31

    Mnie też się podoba...

  • BlakeDeen

    8 October 2012, 19:43

    Gorąco pozdrawiam .

  • misiek45

    8 October 2012, 19:38

    Pięknie napisane:)