Menu
Gildia Pióra na Patronite

matczyna troska

trzymała matka
w swym ręku
kłębek nici
życia

dziergała
ciepłe skarpety
dla swojego
jedynego syna

nić życia
upadła z jej kolan
uciekała coraz
szybciej

z każdym pociągnięciem
nici życia
schodziła z jej oczu
blada twarz syna
w końcu-
zniknęła zupełnie
na krwistym tle
kłębka nici

1446 wyświetleń
16 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!