Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świadectwo

Trzeba było przeklinać
Drwić i wypominać
Palcem po ścianie
Krwią pisać

Trzeba było krzyczeć
Targać za łachy
Mówić upominać
I nocą szeptać

Trzeba było ich cucić
Ze snu ciemnego
Prawdę kłaść
Na stoły jak mięso

By plecy zobaczyć
Uśmiech prostaczy

Kiedyś zrozumieją
Tamto świadectwo

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!