Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przegadany motyw przewodni

trywialnie o życiu
można tylko o p o w i a d a ć

że leci - jak dzieci śmieci
że przegrane - jak stara płyta
że nie bajka - bo śmieszy tylko los
do łez
i że weksel bez pokrycia - bo toto lotto
tak jakby jakoś gdzieś

a jeśli słowa zaklinają treść
to co byś powiedziała
istoto dumna chmurna
lub inaczej niedoskonała?

24 222 wyświetlenia
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    23 July 2015, 13:38

    Jeśli pomyślę o sobie - chmurna, a potem się rozwinę, to iskry się sypią.
    No i się... palę ;)

  • onejka

    23 July 2015, 10:36

    Też tak myślę, że doskonałość jest mrzonką, która omamia niektórych.
    Może lepiej zabrzmi - rozwijać się ? ;)

  • Gaia

    23 July 2015, 10:21

    Doskonałość Onejko to chyba jedno z największych kłamstw, o które potyka się człowiek. Jakby nie mógł być po prostu sobą... Pewnie teraz zbiorę gromy, bo tak ładnie to brzmi "dążyć do doskonałości" Eh...
    :)

  • onejka

    23 July 2015, 10:05

    I chyba w tych niedoskonałościach jesteśmy piękni.
    Doskonałość, to mur, za który nie chce się zaglądać.
    Ooo i chyba mnie zainspirowałaś Beatko ;)

  • Gaia

    19 July 2015, 22:49

    Dorotko - w parafrazach nie masz sobie równej ;) Mów, usłyszę Cię zawsze :)
    Arti - było przed, a zmieści się tyle, ile każdy sobie uświadomi, czując. I cóż , też jestem niedoskonała, inaczej mnie by tu nie było :)

  • 19 July 2015, 13:34

    Choć było przed życiem... trudno je w nim zmieścić...
    Yestem niedoskonały :)