Menu
Gildia Pióra na Patronite

Serce

Trudno mi
gdy pomyślę sobie
ile to człowiek bez serca
wytrzymać może ?

Spokojne, niewzruszone, jakby chłodne...
Nieistniejące.
Po co o tym myśleć
skoro serce nie sługa...
Samo przyjdzie.

Nadchodzi w końcu pora taka
gdy z lodu coś się skrapla.
Wali jak uderzenia młota,
bez opamiętania.

Nie wierzysz ? Sprawdź sama.

4582 wyświetlenia
66 tekstów
5 obserwujących
  • Cris

    20 October 2016, 10:50

    Raczej nie sprawdzę ;), ale wierzę na słowo, serce topnieje, żyje ;)
    :)