Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatnie pożegnanie

Trudno być jak kamień- żyć z uśmiechem na twarzy,
Kiedy gdzieś w duchu odgrywa się horror.
Straciłem matkę, umarła w bólach,
patrzyła w oczy, przez łzy się śmiejąc.

Śpij Mamo, śpij odpocznij przez chwilę,
Jestem gotowy przejąć Twą wartę.
Wysyłam ostatni uśmiech,
z tęsknoty zaciskam pięści,
do Boga czuję pogardę...

Śpij... Zasypia w mych ramionach,
ostatnim tchem wyszeptała:
"Żyj synku, walcz o ludzi, tylko w Tobie nadzieja..."

3464 wyświetlenia
10 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!