Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odmieniając życie

To trochę zmienia się w więcej
płynąc muzyką bezkresu
odmienia spojrzenia

ramiona wyciąga ku dźwiękom
i sączy tajemnym ciepłem
napełniając puentę

wciąż od nowa

pragnienie
lecz czy dręczy
lub ma

i czy będzie

przybliża gdy oddala
i wciąż tak samo gra

nie chce oczu zgadywać
co dnia
w kolorze podobnym nieco

gdy chcesz bardziej
i zwlekasz
do kolejnego uśmiechu

przecież jesteś życiem i tu i we snach

24 296 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    19 November 2012, 21:49

    Dzięki Agnieszko. Pozdrawiam także :)

  • misiek45

    19 November 2012, 21:44

    Świetny wiersz-pozdrawiam miło Beatko:)

  • Gaia

    19 November 2012, 21:41

    Tym bardziej miło. Pozdrawiam :)

  • skrobek

    19 November 2012, 21:35

    Nie coś, a całość :)
    Z tym, że końcówka najbardziej.

    Pozdrawiam

  • Gaia

    19 November 2012, 21:27

    Miło Łukasz, że coś się spodobało. Dzięki za komentarz :)

  • skrobek

    19 November 2012, 21:17

    Wspaniała końcówka :)