Menu
Gildia Pióra na Patronite

Totalitaryzm

Totalitaryzm

Totalitaryzm to znaczy wszędzie
W urzędach wojsku szkołach
W sądach i na estradach
Wtedy i teraz
Został
Na murach i w głowach
W portfelach emeryturach
Karierach i tytułach
Nawet w grobach pod grobami
Został
W rodzinie i sąsiadach
W teczkach donosach
Bankach firmach korporacjach
Gazetach i kinie
Został
Złamanych życiorysach
Na emigracji i w dołach
Pręgach na plecach
Palcach złamanych
Został

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!