Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekam. Czekam. Czekam.

To smutne...
że dookoła tyle ludzi
zakochanych.
A tak mało
kochanych.

Coś chyba nie tak ?
Moglibyśmy
wszyscy powiedzieć
co czujemy.
Może byłoby lepiej.

Chcę poczuć ciepło
innego serca.
Chcę nareszcie
kochać z wzajemnością.
Bezgraniczną.

Kiedyś Cię spotkam.
I od razu będę wiedziała
że to ty.
Że to przez Ciebie
cierpiałam.

Może wtedy podejdę,
nakrzyczę i powiem :
"Dobrze, że już jesteś."
Jeśli starczy mi odwagi.

To smutne,
że muszę tyle czekać.

28 495 wyświetleń
251 tekstów
11 obserwujących
  • Vixa

    22 September 2012, 19:56

    O tak...na pewno było by lepiej gdybyśmy mówili co czujemy...a przynajmniej łatwiej...Wiersz piękny i chwytający za serce pozdrawiam